Çocuklarda yaşanan en sık problemlerden birisi öksürük olmaktadır. Bu noktada maalesef birçok kişi öksürme konusunda şikayetçi olmaktadır. Öksürüğün belirli bir yaşı bulunmamaktadır. Fakat çocuklarda öksürme olduğunda aileler genel olarak bazı şüphelere düşebilmektedir. Bizlerde sizler için çocuklarda öksürüğü ne keser konusuna göz atacağız. Gelin hızlıca konu başlıklarımıza geçiş yapalım.
Öksürüğün Nedenleri
Çocuklarda genel olarak öksürük belli başlı hastalıklara göre ortaya çıkmaktadır. Bunlar farklı etkenler olarak bizleri karşılamaktadır. Genel olarak kulak iltihabı, grip, krupp, bronşit, zatürre, boğaz enfeksiyonu, astım vb hastalıklar etken olarak bilinmektedir.
Genel olarak öksürüğün nedenleri arasında farklı seçenekler ile karşılaşabilmekteyiz. Bu sebepten dolayı öncelikle çocuğumuzu iyi bir şekilde değerlendirebilmemiz gerekmektedir. Örnek olarak içini çeker gibi bir belirti varsa boğmaca, göğsünde hışıltı varsa krupp gibi hastalıkları taşımaktadır. Ani başlayan ve morarmaların görüldüğü öksürmelerde ise çocuğun nefes borusuna yabancı bir cismin kaçma olasılığı bulunmaktadır.
Çocukta öksürük nedenleri arasında genel olarak kusma olabilmektedir. Kusmanın arkasında bakıldığında reflü görülebilmektedir. Özellikle de üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak öksürükler de geceleri artma göstermektedir. Öksürme eğer öğürme refleksini uyarıyorsa, kusmaya da neden olabilmektedir. Kusmanın devam etmemesi de önemli bir sorun olmadığı anlamına gelmektedir.
- Önerilen İçerik: Sezeryandan Kaç Gün Sonra Yan Yatılır
Çocuklarda Öksürüğü Ne Keser?
Gelelim en çok araştırılan çoçuklarda öksürüğü hemen ne keser konusuna. Bildiğiniz üzere çocuklarda başlayan öksürük, devamlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu noktada aileler de çocuklarının öksürmemesi için birçok farklı işlemleri denemektedirler. Bizlerde sizler için bu öksürüğü kesmeniz ya da hafifletebilmeniz için bazı yöntemleri bulduk. Gelin kısaca bu yöntemlerin ne olduğuna bir göz atalım.
- Bol bol su tükettirin: Su tüketimi ile birlikte geniz akıntısının yoğunluğu da artacaktır. Bu nokta da solunum yollarındaki kuruluk ve tahriş önlenmiş olacaktır. Bu sayede boğazda daha temiz hale gelecektir.
- Odanın havasının temiz ve nemli olması: Oda havasının nemli olması çok önemli bir konudur. Ortalama olarak (%40-%50) arasında bir hava, solunum yollarını da rahatlatacaktır.
- Sıcak duş aldırmak: Çocuğunuza sıcak bir duş aldırmanızı tavsiye emekteyiz. Bu sayede burun ve hava yolları nemlenmiş olacaktır. Nemlendiği için de akıntılar incelerek öksürük daha az seviyelere inecektir.
- Pekmez ve terayağı: Ilık bir suyun içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı pekmez atarak karıştırın. Sonrasında ise çocuğunuza içirebilirsiniz.
- Pastil kullandırın: Eğer çocuğunuz artık pastil kullanabilecek bir seviyedeyse, eczaneden bir pastil almanızı tavsiye etmekteyiz. Hem boğaz enfeksiyonlarına karşı hem de öksürüğe karşı harika bir önlem almış olacaksınızdır.
- Tuzlu su ile gargara: Tuz ve suyun birleşmesi, hem boğazdaki hem de ağız içerisindeki bakterileri temizleyecektir. Bu formül genel olarak çocuklarda öksürük nasıl geçer sorusunun en popüler cevapları arasında yer almaktadır.
- Nevresimleri temiz tutmaya özen gösterin: Çocuklarda bazı öksürüklerde kalıcı olarak ilerlemeye devam etmektedir. Bu noktada çocuğunuzun yatakta kullanmış olduğu nevresim takımları, büyük bir önem taşımaktadır. Mutlaka çocuğunuzun nevresim takımlarını temiz tutmaya özen göstermelisiniz.
- Ballı su içirin: Çocuğunuzun öksürüğünü kesebilecek en kesin çözümlerden birisi ballı su yöntemidir. Genel olarak hem boğaz için hem de genel sağlık için harika bir formüldür. Öksürüğü de daha yumuşak hale getirecektir.
Genel olarak burada yer alan tüm maddeler, öksürüğe iyi gelebilecek formülleri taşımaktadır. Tabi burada yazan tüm maddeleri, mutlaka çocuğunuzun yaşına ve doktorunuzun onayına göre kullanmaya özen gösterin. Bu sayede çok daha sağlıklı bir adımla uygulama yapmış olacaksınızdır.
Bu içeriğimizde Çocuklarda Öksürüğü Ne Keser konusuna göz atmaktayız. Umarım faydalı bir içerik olmuştur. Aynı zamanda Dışarıdan Bulaşan Spermle Hamile Kalınır Mı konusuna da göz atabilirsiniz.