Günümüzde gebelik ile ilgili şüphesi ya da tahmini olan herkes, gebelik testi yapmaktadır. Bu noktada tabi zaman zaman gebelik testlerinde bazı problemler ortaya çıkabilmektedir. Örnek vermek gerekirse bozuk gebelik testi gibi konular sıklıkla görülebilmektedir. Bu içeriğimizde birçok kişinin sormuş olduğu bozuk gebelik testi nasıl anlaşılır konusuna göz atacağız. Çünkü uzun zamandır araştırdığım ve sizler için cevaplamak istediğim bir konuydu. Gelin hızlıca konu ile ilgili merak edilen başlıklarımıza geçiş yapalım.
Gebelik Testi Nedir?
Kadınlar bazı durumlarda hamile kaldıklarını düşünebilmektedirler. Örnek vermek gerekirse adet gecikmesi de bu konulara verilebilecek en büyük örnek türüdür. Kadınların hamile olup olmadıklarını öğrenebilmeleri için piyasada birçok gebelik testi cihazları bulunmaktadır. Genel olarak eczanede satılarak idrar yolu ile birlikte test olmaktadır. Gebelik testi sizin hamile olup olmadığınızı gösteren bir cihazdır.
hCG hormon seviyesi ölçme olarak adlandırılan bu cihazlar, gebeliği doğrulamanızı sağlayan bir başlangıç testidir. Döllenmiş yumurta hücresinin, rahim duvarına yerleşmesi ile birlikte trofablast adı verilen hücreler tarafından hızlı olarak hCG hormonu salgılanmaktadır. Normal olarak kan ya da idrar üzerinde bulunan bu hormonun artışı, gebelik durumunu doğrulayan ilk yöntemlerden birisidir.
Bazı gebeliklerde maalesef bu tür basit cihazlar işe yaramamaktadır. Bu sebepten dolayı da insanlar doğal olarak bozuk gebelik testi nasıl anlaşılır gibi sorular sormaktadır. Gelin hızlıca bu başlığımıza geçiş yapalım.
- Önerilen İçerik: Ventolin Buhar Öksürüğe İyi Gelir Mi

Bozuk Gebelik Testi Nasıl Anlaşılır?
Peki piyasada yer alan testler neden hatalı negatif olarak sonuç verir? Gelin hızlıca bu konuya bir göz atalım.
Günümüzde birçok kişiden bozuk gebelik testi gibi paylaşımlar yaptıklarını görmekteyiz. Bu noktada testin hatalı negatif olarak çıkmasının temel nedeni, kanda yer alan düşük düzeydeki hCG değerlerini saptamaya yetmemesidir. Erken gebelik testi de aynı şekilde en büyük faktörler arasında yer almaktadır. Testin bozuk veya son kullanma tarihinin geçmiş olması da etkenler arasında yer almaktadır.
Gebelikte hatalı pozitif sonuçlar da nadir olarak görülmektedir. Bu gibi durumlarda genel olarak idrardaki başka bir hormona çapraz olarak reaksiyonlar gelişebilmektedir. Aynı zamanda kimyasal gebeliklerde de pozitif hatalar ortaya çıkabilmektedir. Erken dönemlerde test pozitif çıkmasına rağmen, sonrasında klinik alanda gebelik fark edilemeden embriyo canlılığını yitirmektedir. Bundan sonrada kan hCG değerleri düşmeye başlamaktadır.
Bozuk Gebelik Testi Örnekleri
Gebelik testinin bozuk olduğunu düşünüyorsanız, birkaç farklı adım deneyebilirsiniz. Gebelik testinin bozuk olabilmesi olası ihtimallerden birisidir. Peki ne tür durumlarda pozitif bozuk gebelik testi örnekleri olabilir? Gelin hep birlikte maddeler halinde bu listemize göz atalım.
- Test yanlış uygulanabilir,
- İdrarın seyreltilmiş olabilmesi,
- Gebelik testinin güneş altında kalması,
- Gebelik döneminin erkan ya da düşük hormon göstermesi,
- Test üretiminde hata yapılması.
Burada yer alan maddeler, gebelik testinin bozuk olabileceği durumlar arasındadır. Eğer gebelik testinde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, en yakın sağlık kuruluşuna gidebilirsiniz. Orada kan ile test yaptırarak, işinizi garantiye alabilirsiniz.
Bu içeriğimizde sizlerle birlikte bozuk gebelik testi nasıl anlaşılır konusuna göz atmaktayız. Umarım faydalı bir içerik olmuştur. Konu ile ilgili tüm görüş ve sorularınızı, aşağıda yer alan yorum kısmında belirtmeyi unutmayın.
- Ayrıca bkz: Vermidon nedir