Kas gevşetici hap isimleri kas ağrılarının, kas sertliğinin ve buna benzer semptomların giderilmesinde kullanılır. Kaslar; ağır spor hareketleri, uzun süre hareketsiz kalmak, yanlış duruş pozisyonu gibi nedenlerle kas ağrısı ve spazmına uğrayabilir. Bunun sonucunda ise kas gevşetici haplara ihtiyaç duyulur.
Kas Gevşetici Haplar Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Bu ilaçların bünyenize zarar vermemesi, kaslarla ilgili şikâyetlerden kurtulmak isterken farklı sorunlarla karşılaşmamanız için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Onları şöyle sıralayabiliriz:
- Doktor tavsiyesi olmadan kas gevşetici hap kullanmayın.
- Alerjiniz varsa bunu hekiminize belirtin. Zira yüksek hassasiyetinizin olduğu bir maddeye sahip ilaçları kullanmak önemli yan etkilere yol açabilir.
- İlacınızı alırken kullanım talimatlarına aynen uyun. Tedavi sürecinizi doktorunuzun bildirdiği zamandan önce sonlandırmayın veya kendi kendinize doz değişikliği yapmayın.
- Hapları –aksi bildirilmediği müddetçe- ezmeden, çiğnemeden, 1 bardak su ile yutun.
- Ayrıca kas gevşetici ilaçlar; uyuşukluk, sersemlik, uykuya eğilim, hafif dereceli ve geçici görme kaybı gibi durumlara sebebiyet verebilir. Bunun için kas gevşetici aldıktan sonra makine ya da araç kullanımından kaçınılmalıdır.
- Hamileyseniz, gebelik şüpheniz mevcutsa veya emziriyorsanız bu bilgiyi doktorunuz ile paylaşın.
- Böbrek veya karaciğer hastalığınız ya da başka bir kronik rahatsızlığınız var ise bunu da hekiminize söyleyin.
Burada yer alan maddeler, dikkat etmeniz gerekenlerdir. Bu tür ilaçları kullanmadan önce, mutlaka uzman bir doktora başvurmanızı tavsiye etmekteyiz. Aksi taktirde sağlığınız açısından olumsuz olarak etkilenebilirsiniz.
- Ayrıca bkz: Çocuk antibiyotik isimleri
Kas Gevşetici Hap İsimleri Nelerdir?
Unutmayın ki tüm kas gevşetici ilaç isimleri herkes için güvenli olmayabilir. Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlı olup; Sağlıklıyaşantı.com sitemiz tüm okuyucularına her türlü ilaç kullanımı için öncelikle doktoru veya eczacısıyla görüşmesini önerir.
Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra; mideye dokunmayan kas gevşetici ve en çok kullanılan kas gevşeticiler şöyle sıralanabilir:
- Cabral,
- Nimes,
- Dikloron,
- Rheumon,
- Termoflex,
- Majezik Duo,
- Deksalgin,
- Kafur,
- Bengay,
- Akineton,
- Muscoflex,
- Muscoril.
Kas Gevşetici Ağrı Kesici Hap Çeşitleri
Krem formunda satışa sunulan kas gevşetici ağrı kesiciler olabildiği gibi, iğne şeklinde piyasaya sürülmüş takviyeler bulmak da mümkündür. Bazıları ise reçeteli veya reçetesiz hap olarak temin edilir.
Bu tür ilaçları kullanmadan önce bir uzmanın tavsiyesini almanız, ilacın olası yan etkilerine ve ilaç içeriğine karşı dikkatli olmanız önemlidir.
Hem kas gevşetici hem ağrı kesici hap olarak kullanılabilen bazı ilaçları kısaca şöyle açıklayabiliriz:
- Komfolin: Boyun ve bel tutulmasında sıkça kullanılır. Kas ağrılarına karşı son derece etkilidir.
- Bengay: Bu da yine bilhassa boyun tutulmasına iyi gelen ilaçlardan biridir.
- Akineton: Her kutusunda 100 tablet bulunan bu ilaç, kas spazmlarını giderir ve kaslarda ağrı sorununu ortadan kaldırır.
- Cabral: Kas gerginliğini geçirir ve kasların eski işlevselliğine kavuşmasını sağlar.
- Dikloron: Reçetesiz alınabilir. Genellikle her gün 2 defa kullanılması önerilir.
- Majezik: Spondilit artirit, âdet ağrısı ve romatizmal hastalıklar için yaygın kullanılır. Aç karnına, her sabah bir tablet alınması önerilmekle birlikte kullanım sıklığı ve dozu hastadan hastaya değişir.
Kas gevşetici haplar nelerdir? Nasıl kullanılmalı? Artık biliyorsunuz. Aklınızda bir soru işareti kaldıysa bize ulaşmaktan çekinmeyin! Aynı zamanda yorumlarda konu ile ilgili tüm görüşlerinizi de belirtebilirsiniz. Bu sayede konuyu okuyanların da daha fazla bilgi kazanmasını sağlayabilirsiniz.