Genel olarak zaman zaman bazı konular bizi bir hayli korkutabilmektedir. Bu konular arasında 20’lik diş konusu da yer almaktadır. Maalesef birçoğumuzun korkulu rüyası haline gelmiş durumdadır. Çünkü yirmilik yaş dişi, ağrı ve acıyı da beraberinde getirebilmektedir. Birçok kişi bu konu hakkında farklı türlerde konu araştırmaktadır. Bunlardan birisi de ameliyatsız 20 lik diş çekimi konusudur. Sizler için detaylı olarak bir araştırma yaptım. Bulduğum konuları da başlıklar halinde yaydım. Gelin hep birlikte bu konumuza bir göz atalım.
20’lik Diş Nedir?
17 ile 25 yaş arasında üçüncü büyük azı diş olarak adlandırılan, çenenin en arka sırasında görülen dişler 20’lik diş olarak bilinmektedir. Alt ve üst çene kısmında ikişer tane olmak üzere toplamda dört tane 20 yaş dişi gözlemlenmektedir. Bazı kişilerde daha fazla sayıda olduğu da görülebilmektedir. 20 yaş dişleri, genel olarak çene kemiğinde yer almak için yeterli yer bulamamaktadır. Bunun sonucunda da gömülü bir şekilde kalabilmekle birlikte ağız içerisinde öndeki dişlere baskı yapabilmekteidr.
Gömülü kalma ya da dişe baskı durumları, maalesef ağız içerisinde enfeksiyonların oluşmasına da sebep olmaktadır. Bu tür olumsuz vakalar, günümüzde birçok kişide görülmektedir.
Ayrıca “En Zararsız Mide Koruyucu“ içeriğine de göz atmayı unutmayın.
20’lik Diş Belirtileri
Sizlerde 20’lik dişin çıkmasından şüphe mi ediyorsunuz? Hiç endişe etmeyin çünkü sizlere vereceğimiz bilgiler ile birlikte tüm belirtileri kolaylıkla öğrenebileceksiniz. Gelin hep birlikte 20’lik diş belirtileri nelermiş, maddelerle göz atalım.
- Diş eti hassasiyetinin artması,
- Diş ve diş etlerinde ağrı oluşumu,
- Ağızda kötü koku,
- Baş ağrısı,
- Çiğneme esnasında ağrı oluşumu,
- Lenf bezlerinde şişlik oluşumu,
- Çene ve kulaklara vuran ağrılar.
Burada yer alan tüm maddeler, 17 ila 25 yaş arasındaki kişilerde 20’lik diş belirtilerinin semptomları olarak bilinmektedir. Bu tür belirtiler eğer sizlerde de oluşursa, mutlak uzman bir diş doktoruna muayene olmanız gerekmektedir. Doktorunuz gerekli bilgi ve tedaviyi, en uygun şekilde uygulayacaktır.
Ameliyatsız 20’lik Diş Çekimi
20 yaş dişilerinin çekimi, genel olarak ameliyatsız bir şekilde yapılmaktadır. Fakat bazı kişilerde bu durum değişebilmektedir. Maalesef bazı durumlarda cerrahi olarak müdahaleler gerekebilmektedir. Maalesef ufak çaplı ameliyat durumları söz konusu olabilmektedir. Bu tür konularda mutlaka uzman bir hekime başvurmanız, siz ve sağlığınız açısından en doğru karar olacaktır. Peki Ameliyatsız 20’lik diş çekimi sonrası nasıl yapılır? Gelin hep birlikte bu konuya göz atalım.
- Anestezi: Diş hekimi, ilk olarak ağrı ve rahatsızlık hissedilmemesi için lokal olarak anestezi uygulayacaktır. Bu sayede çekilecek olan dişin etrafı uyuşacak ve ağrı, his gibi durumlar ortadan kalkacaktır.
- Diş gevşetilmesi: Diş etrafında yer alan doku ve bağlar gevşetilmektedir. Bu sayede de diş çekilmesi çok daha kolay bir şekle bürünecektir.
- Diş çekilmesi: Dişi sakin ve nazik olarak sallayarak çekimi gerçekleşmektedir. Diş, genel olarak 1-2 dakika süre zarfında çıkarılmaktadır. Bu süreçte sadece yumuşak bir baskı ya da çekme hissi oluşmaktadır.
- İyileşme süresi: Diş çekimi sonrasında lokal olarak hafif bir şişlik oluşması normaldir. Aynı şekilde o bölgede ağrı ve hassasiyet de oluşabilir. Diş hekimiz gerekli ağrı kesiciler ile birlikte daha rahat bir süreç geçirmenizi sağlayacaktır.
Bu içeriğimizde sizlerle birlikte ameliyatsız 20 lik diş çekimi konusuna göz atmaktayız. Umarım faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Eğer konu ile ilgili görüş ve yorumlarınız varsa, mutlaka yorumlarda bizlerle birlikte paylaşmayı unutmayın. Bu sayede fikirleriniz ile birlikte, diğer okuyucularımız da kolaylıkla bilgi sahibi olabilirler.