Gebelik dönemleri, kadınlar için en riskli ve korkunç dönemlerden birisidir. Bu sebepten dolayı da hamilelik dönemlerinde farklı düşünceler, sorular ve birçok fikir ortaya atılabilmektedir. Özellikle son dönemlerde gebelikte memenin emilmesi gibi sorunlar ön planda tutulmaktadır. Bu içeriğimizde sizlerle birlikte kısaca bu konuya değinmek ve sizleri bilgilendirmek istiyorum. Gelin hep birlikte konu ile alakalı tüm merak edilen başlıklarımıza geçiş yapalım.
Gebelikte İlişkiye Girmek Zararlı Mı?
Öncelikle sizlere bu konuyu açıklamak istedim. Hamilelik süreci, kadınların hayatını bir hayli yüksek derecede etkileyen süreçtir. Bu sebepten dolayı da psikolojik olarak farklılıklar ortaya çıkabilmektedir.
Hamilelikte cinsellik konusu da bir hayli tartışılmaktadır. Cinsel istek, insanların doğuştan var olan bir içgüdüsüdür. Bu Özellikle hamilelik dönemlerinde cinsel isteklik, biraz daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bu durum da hamilelikte memenin uyarılması gibi sorunları ortaya da çıkarabilmektedir.
Normal bir düzeyde devam eden hamilelikte, cinsel ilişkiye girmek olumlu ya da olumsuz olarak etki sağlamaktadır. Doktorların açıklamalarına göre son 4 haftaya kadar cinsel ilişki devam edilebilmektedir. Bu noktada partnerlerin desteğinin de şart olduğu vurgulanmaktadır.
Gebelikte Memenin Emilmesi
Şimdi de asıl konumuza geçiş yapabiliriz. Gebelik döneminde meme ucunun uyarılması, rahimde kasılmalara neden olabilmektedir. Bu sebepten dolayı da gebelikte memenin emilmesi zararlı mıdır konusu tartışılmaktadır. Bu konuda en iyi kararı ve bilgiyi doktorlar vermektedir. Eğer bu yönde bir endişeniz ya da sorunuz varsa mutlaka doktorunuz ile iletişime geçebilirsiniz.
Ayrıca bkz: erkeklerin cinsel organının boyu nasıl anlaşılır
Gebelikte Memede Renk Değişimi
Hamilelikte meme uçlarında koyulaşmanın meydana gelmesi, normal bir durumdur. Bu bölgeye areola ismi de verilmektedir. Özellikle de hamileliğin son dönemlerinde meme ucu renginin pigmentasyonu artmaktadır. Bu noktada da rengi koyu kahverengine dönmektedir. Bu durum gayet normal ve beklenen durumlar arasında yer almaktadır. Kadınların emzirebilmesi için hazırlanmış olan meme yapısı, dışarıdan bakıldığında da en çok değişim meme uçlarında görülmektedir. Areola bölgesi son derece hassas bir bölgedir. Vücudun hormonal olarak değişimlerinde haliyle etkilenme görülmektedir.
Meme uçlarında yer alan renk değişimi, kalıcı değildir. Bu noktada tedavi edilmesi gibi bir durumda söz konusu olmamaktadır. Hamilelik döneminde meme ucunuzu sürekli olarak temiz bir şekilde tutmanız yeterli olacaktır. Özellikle vücut losyonu ve şampuan gibi ürünlerle, meme ucunuzu tahriş etmemenizi önermekteyiz.
Hamilelikte Göğüs Emilirse Ne Olur?
Hamilelik esnasında göğüslerin emilmesi, genel olarak emzirme hazırlığı olarak görülmektedir. Bu durum tamamen normal olarak görülmektedir. Bu durum bebeğin doğumundan sonra süt üretiminin başlaması ve göğüslerin hazırlanmasına da yardımcı bir faktör olacaktır.
Gebelikte Memenin Uyarılması
Hamilelik esnasında memenin uyarılması, hormonal değişiklikler sebebiyle artabilmektedir. Gebelik sırasında vücut, özel olarak da meme dokusu, hormonal değişikliklere tepki gösterebilmektedir. Bazı kadınlar gebelik esnasında memelerinde hassasiyetinin arttığını ya da büyüdüğünü fark ederler. Bu durum tamamen progesteron ve östrojen gibi hormonların artışı ile ilgili olmaktadır.
Gebelik esnasında memenin uyarılması ya da hassasiyetinin arması, anne adayında oluşan hormonal bir değişikliktir. Burada meydana gelen değişiklikler meme başını, meme dokusunu ve çevresinde yer alan ciltleri etkileyebilir. Kısaca hamileyken memenin emilmesi konusuna da değinmiş bulunmaktayız. Şimdi dilerseniz içeriğimizin sonuna doğru gelelim.
Bu içeriğimizde sizlerle birlikte Gebelikte Memenin Emilmesi Zararlı Mı konusuna değinmekteyiz. Bu noktada umarım faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Aynı zamanda konu ile ilgili görüşlerinizi, yorumlarda belirtmeyi unutmayın.
- Ayrıca bkz: Anestol merhem ne işe yarar