Son dönemlerde en sık gelen sorulardan birisi de Purinol ile ilgili konulardır. Bende bunun üzerine en sık gelen soru olan Purinol antibiyotik mi konusuna değinmek istedim. Bu sayede ilaç ile ilgili kafanıza takılan soruları da cevaplamış olacağım.
Öncesinde ilaç ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. Bu sayede kafanıza takılan soruları da gidermiş olacağız. Gelin hep birlikte ilacı öncesinde tanıyalım ve merak edilen soruların cevaplarına göz atalım.
Purinol Nedir?
Purinol, enfeksiyon hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Genel olarak uzman doktorlar tarafından reçete edilir. İdrar yolu enfeksiyonlarına sebebiyet veren bakteriler ile beraber savaşmak için de tavsiye edilmektedir. Her bir enfeksiyon için aynı ilaçta kullanımı tabi ki mümkün değildir. Bu sebepten dolayı idrar yolu kısmında oluşan enfeksiyon sorunlarının tedavisinde başarılı olarak görülmektedir.
Şimdi dilerseniz merak edilen diğer başlıklarımıza geçiş yapabiliriz.
Purinol Antibiyotik Mi?
Günümüzde en çok merak edilen sorulardan birisi ilacın antibiyotik olup olmadığıdır. Hayır, Purinol ilacı bir antibiyotik ilacı değildir. Purinol, gut hastalığının tedavisinde etkin olarak kullanılan bir ilaçtır. Ürik asit seviyelerini düşürmek amacı ile kullanılmaktadır. Gut hastalığı, eklem iltihabına sebep olan ve vücuttaki ürik asit seviyelerinin yüksek olduğu bir durumdur. Purinol, vücutta yer alan ürik asit birikimini azaltır ve gut ataklarını önleyerek etki sağlamaktadır.
Antibiyotikler, bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanımı sağlayan bir gruptur. Purinol ise gut hastalığının tedavisinde kullanılan bir tür idrar söktürücüdür. Bu sebepten dolayı antibiyotik özelliğine sahip değildir .
Purinol İshal Yapar Mı?
Purinol, genel olarak ishal yapma eğiliminde olmayan bir ilaç türüdür. Fakat Purinol’un de farklı yan etkileri bulunmaktadır. Bu noktada bazı insanlarda da yan etkileri dokunabilmektedir. İshal durumu genel olarak Purinol’u kullanıp, yan etkisini yaşayan kişilerde görülmektedir.
Purinol’un yaygın yan etkileri arasında mide bulantısı, kusma, ciltte döküntü, baş ağrısı gibi etkenler bulunmaktadır. İshal durumu genel olarak az görülen bir durumdur. Eğer Purinol’u kullandıktan sonra ishal gibi bir yan etki hissederseniz, mutlaka uzman bir doktora başvurmanızı tavsiye etmekteyiz. Aksi taktirde sağlığınız olumsuz olarak etkilenebilir.
Purinol Reçetesiz Alınır Mı?
Purinol ilacı, günümüzde birçok farklı ülkede satılan bir ilaçtır. Genel olarak doktorun reçetesi olmadan eczanelerde satışa sunulmamaktadır. Bunun sebebi ise, ilacın kişinin tıbbi geçmişi, sağlık durumu vb. şeylere göre ayarlanması gerekmektedir. İlacı doktorunuz tavsiye etmediği sürece kullanmamaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde yan etkileri olumsuz olarak sizleri etkileyebilir.
Gut hastalığı, doktor gözetimi ile birlikte tedavisi uygulanan bir hastalıktır. Bu sebepten dolayı uzman bir doktorun reçete etmesi en doğru karar olacaktır.
Bu içeriğimizde sizlerle birlikte Purinol antibiyotikmi sorusunu cevaplamaktayız. Umarım faydalı bir içerik olmuştur. Sizlerin de ilaçla ilgili deneyim ya da görüşleri olabilir. Bu sebepten dolayı aşağıda yer alan yorum kısmında görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın.
- Ayrıca bkz: Ameliyatsız 20′ lik diş çekimi