Muskazon ne işe yarar? Yan etkisi var mı? Kullanırken nelere dikkat etmeli? Diye düşünenlerdenseniz ihtiyaç duyduğunuz tüm cevaplar burada!
Muskazon, iskelet kası için kullanılan ilaçlardandır. Etken madde olarak klorzoksazon ve parasetamol barındırır. Spazmı azaltma ve ağrıyı hafifletme etkisine sahiptir. Geniş bir kullanım alanına sahiptir. Öyle ki; boyun tutulmasından bel ağrısına, tendon ve eklem rahatsızlıklarından servikal sendroma kadar pek çok durumda rahatlama sağladığı söylenebilir. Öte yandan bazı yan etkileri de yok değildir. Sindirim sorunları, baş dönmesi, uyuklama ve sersemlik hâli, baş ağrısı bunlardan bazılarıdır.
Muskazon Nedir? Muskazon Ne İlacı?
Muskazon, iskelet kası hastalıklarından kaynaklı gerginliğin, ağrının ve hareket sınırlılığının giderilmesinde kullanılan bir ilaç türüdür. Tablet formunda satışa sunulur. Her tablette ise 250 mg oranında klorzoksazon ve 300 mg parasetamol yer alır.
Bu ilaç ile aynı etken maddeyi barındıran ve ona eşdeğer olarak gösterilen tek ilaç ise Parafon olarak bilinir. Muskazon yalnız tablet formunda bulunmaktadır; şurup, ampul gibi başka versiyonları yoktur.
- Önerilen İçerik: Paraflex Ne İşe Yarar?
Muskazon Ne İşe Yarar? Muskazon Ne için Kullanılır?
Çeşitli kullanım alanlarıyla öne çıkan bu ilaç; istirahat, fizik tedavi gibi yöntemleri destekleme amaçlı tercih edilebilir. Öte yandan ilacın diğer kullanım amaçlarını şöyle sıralayabiliriz:
- İskelet kasında görülen spazmları geçirir.
- Ağrıyı dindirici etki gösterir.
- İstemsiz kasılmaların giderilmesinde etkilidir.
- Servikal sendrom yani kol-boyun-omuz ağrıları için son derece tesirlidir.
- Bel ağrısının tedavi edilmesinde kullanılır.
- Boyun tutulmasına iyi gelir.
- Travmatik yahut iltihabî kas rahatsızlıklarını iyi eder.
- Eklem ve tendon problemlerini çözüme kavuşturur.
- Ortopedik bazı işlemler esnasında ağrı kesici niyetine bu ilaçtan faydalanılabilir.
Muskazon Nasıl Kullanılır? Muskazon Kullanım Şekli Ne Olmalı?
Tabii ki bu sorunun cevabını doktorunuzun talimatları belirleyecektir. Aksine bir şey bildirillmediyse şunları dikkate alabilirsiniz:
- Tabletleri ezmeden, çiğnemeden, bir bardak dolusu suyla yutun.
- İlacı aldıktan sonra mümkün mertebe araç ve makine kullanımından kaçının. Zira Muskazon’un sersemlik hissi ve baş dönmesi gibi şikâyetlere yol açabildiği gözlemlenmiştir. Bundan dolayı dikkat gerektiren aktivitelerin yapılmasını zorlaştırabilir.
- Unutulan dozun dengelenmesi amacıyla çift doz alınmamalıdır. Bir dozu unutanlar onu atlamalı ve sonraki dozdan devam etmelidir.
- Öte yandan bu ilaç, 12 yaş altı çocuklarda kullanılmaz.
- Yüksek doz veya uzun süreli kullanım karaciğer hasarına sebebiyet verebilir.
- Tedavi boyunca alkol tüketiminden uzak durulmalıdır. Çünkü alkol, ilacın yan etkilerini daha da şiddetlendirebilir.
- Önerilen İçerik: Stafine Krem Ne İşe Yarar
Muskazon Kullanım Dozu:
Erişkinler için tavsiye edilen başlangıç dozu her gün 3-4 kez alınacak biçimde 2 tablet olarak düzenlenir. Günlük doz daha sonra hastanın durumuna göre 3-4 defa olacak şekilde birer tablete düşürülebilir. Tedavinizin süresine hekiminiz karar verecektir.
Muskazon Yan Etkileri Var mı?
İlacın sık rastlanan bazı yan etkileri şöyledir:
- Uyuşma hissi,
- Sersemlik hâli,
- Baş dönmesi,
- Sinirlilik ve kaygı,
- Baş ağrısı,
- Sindirim güçlüğü,
- İshal,
- İştah kaybı,
- Mide bulantısı.
Fakat bunlar gözünüzü korkutmasın. Hekiminiz sizin için bu ilacı kullandıysa mutlaka fayda/risk değerlendirmesi yapmış ve ona göre karar vermiştir.
Muskazon ne işe yarar? Diye cevaplandırdıktan sonra yazımızı bitirirken hepinize sağlıklı günler dileriz. Öteki içeriklerimize de davetlisiniz!
- Önerilen İçerik: Ameliyatsız 20’lik Diş Çekimi