Son dönemlerde birçok kişi tarafından Kloroben gargara ile alakalı sorular gelmektedir. Bizlerde bu sebepten dolayı bu şekilde bir araştırma yaptık. Sizler için birçok kaynak üzerinden gargara ile ilgili bilgilere ulaşım sağladım. Şimdi gelin hızlıca Kloroben gargara nedir ile ilgili tüm soruların cevaplarına hızlıca ulaşım sağlayalım.
Kloroben Gargara Nedir?
Kloroben gargara, ağız ile boğaz kısımlarında yer alan iltihaplara sebep olan mikrobik hastalıkların önüne geçebilmek için kullanılan bir gargara ilacıdır. Bu noktada yutma işlevinin daha rahat olmasına, diş eti rahatsızlıklarının da çözülmesine yardımcı olabilecek bir ilaçtır. Yeşil nane ve limon kokulu, berrak bir çözeltili yapısı bulunmaktadır. Pet bir şişe içerisinde 2.5, 3, 5, 7.5, 10 ve 15 mL ölçeklerinde satışa sunulmaktadır.
Peki Kloroben gargara ne işe yarar? Gelin hızlıca bu konuya da hep birlikte bir göz atalım.
Kloroben Gargara Ne İşe Yarar?
Kloroben gargara, yutma fonksiyonlarının rahatlamasında ve diş eti rahatsızlıklarının çözülmesi gibi sorunlarda ön plana çıkan bir ilaçtır. Bu noktada Kloroben gargara yardımcı bileşenler olarak birçok farklı etken madde taşımaktadır. Gelin hızlıca içeriklerine maddeler ile birlikte göz atalım.
- Nane esansı
- Sorbitol
- Etanol
- Limon esansı
- Patent mavisi
- Deiyonize su
- Kinolin sıvısı
- Lutrol F68
Burada yer alan tüm maddeler, gargaranın içerisinde yer alan bileşenler olarak bizleri karşılamaktadır. Tabi bunlardan en a birisine bile aşırı olarak bir duyarlılık durumunuz varsa, Kloroben gargara kullanmanız çokta doğru olmayacaktır.
Kloroben Gargara Nasıl Kullanılır?
Kloroben gargara ne için kullanılır konusuna az önce değindik. Şimdi ise ilacın nasıl kullanıldığı kısmına geçmek istiyorum. Kloroben gargara, ağız içinde bölgesel olarak tedavilerde kullanılan bir ağız preparatıdır. İlacın nasıl kullanılacağı, hekimler tarafından belirtilmektedir. İlacı mutlaka doktor reçetesi ve gözetimi altında kullanmanız gerekmektedir. Aksi taktirde sağlığınız açısından olumsuz sonuçlar ortaya doğabilmektedir.
Kloroben gargaranın içecek ya da yiyecekler ile herhangi bir etkileşimi bulunmamaktadır. Hamile yada emziren kadınların, Kloroben kullanmaması gerekmektedir. Uygun kullanım şekli yetişkin bireylerde 15 ML olup, gün boyunca 1.5 ile 3 saatlik bir ara ile gargara yapılmaktadır.
Kullanım olarak da ağızda çalkalanarak, seyreltilmeden ve minimum 30 saniye süre ile birlikte tutulması gerekmektedir. Ardından da ağızdan çıkartabilirsiniz. 6 ile 12 yaş aralığında ki çocuklarda ise 5 ile 15 ML Kloroben, 1.5 ile 3 saatte bir kere olmak üzere 30 saniye boyunca gargara yapmaları gerekmektedir. 7 günden daha fazla bir süre zarfında kullanılmaması önemli bir konudur.
Burada kısaca Kloroben gargara nasıl kullanılır sorusunun cevabını sizlere ilettim. Şimdi de bir sonraki başlığımıza geçiş yapabiliriz.
Kloroben Gargara Yan Etkileri
Her ilaçta olduğu gibi, bu ilacımızda da bazı yan etkileri bulunmaktadır. Bazı yan etkileri yaygın olarak görülürken, bazıları da çok seyrek bir şekilde görülebilmektedir. Gelin hızlıca listemize geçiş yaparak, bizleri nelerin beklediğini görmüş olalım.
- Kusma
- Susuzluk
- Yerel olarak kuruluk
- Yanma ya da batma hissi
- Ağızda serinlik hissi
- Tat alımında değişiklik
- Uyuşukluk yaşama
- Baş ağrısı ya da baş dönmesi
Burada yer alan tüm maddeler, genel olarak Kloroben gargara yan etkileri olarak bizleri karşılamaktadır. Eğer bir ya da birden fazla bir yan etki durumu yaşarsanız, mutlaka doktorunuz ile iletişime geçmeyi unutmayın.
Bu içeriğimizde sizlerle birlikte Kloroben nedir ile ilgili tüm cevapları yanıtlamaya çalışmaktayız. Umarım faydalı ve bilgi içeren bir sağlık blog içeriği olmuştur. Aynı zamanda sitemizde güncel olarak paylaşılan Vermidon nedir konusuna da göz atabilirsiniz.
Bu içerikler de ilginizi çekebilir